Slotavond DOCVILLE & Vertoning The Gullspång MiracleMaria Fredriksson

Twee Noorse zussen besluiten -na een "goddelijk" teken - een appartement te kopen in het kleine Zweedse stadje Gullspång. Hun verbazing is groot wanneer ze de makelaar van het appartement ontmoeten: ze lijkt twee druppels water op hun derde zus die dertig jaar geleden uit het leven stapte. 

Noorse zussen Kari en May zijn vrome gelovigen die in alles, iedereen en overal Goddelijke signalen zien. Eén van die signalen brengt hen op het idee om een appartement te zoeken en zo dichter bij elkaar te wonen. Die zoektocht zet hun leventje volledig op z'n kop: de verkoopster van het appartement lijkt als twee druppels op hun derde zus. En die zus pleegde dertig jaar geleden zelfmoord. Wat de hele zaak nog verdachter maakt, is dat de verkoopster dezelfde troetelnaam heeft als hun overleden zus. Dat kan toch geen toeval zijn? De ontmoeting tussen de zussen en hun verkoopster vormt de aanleiding tot deze bijzondere documentaire die de mysterieuze geheimen van deze bizarre familie probeert te ontrafelen.

De slotfilm wordt voorafgegaan door een prijstuitreiking ter afsluiting van de 2024 editie van DOCVILLE


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Sterke Verhalen Mild komisch Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Maria Fredriksson
Zweden, Noorwegen, Denemarken
2023 108 min.
Zweeds gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Maria Fredriksson

Producent

Ina Holmqvist

Productiehuis

Ballad Film

Montage

Mark Bukdahl, Orvar Anklew

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)