So This is ChristmasKen Wardrop

Terwijl een klein Iers stadje zich voorbereidt op het naderende kerstfeest, worstelen sommigen met de stress, de verwachtingen of de eenzaamheid die kerstmis met zich meebrengt. Een nostalgische film vol medeleven, Ierse humor en veel tederheid.

14 jaar geleden stond de Ierse regisseur Ken Wardrop ook op Docville met de bekroonde documentaire His & Hers, waarin hij universele verhalen over de liefde op een uiterst originele, authentieke en hartverwarmende manier wist te vertellen via een caleidoscoop van persoonlijke levens. Hij doet dit op een glansrijke manier opnieuw met alle bijzondere emoties die de kerstperiode oproepen.  In een landelijke regio in de Ierse Midlands ontmoeten we vijf gewone mensen die op eerlijke manier vertellen over hun kerstgevoel, herinneringen, eenzaamheid, verwachtingen… Een film die raakt en op uiterst charmante manier je hart verovert.  


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Mild komisch Familie Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Ken Wardrop
Ierland
2024 90 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Ken Wardrop

Producent

Andrew Freedman, Samantha Corr

Cinematografie

Narayan Van Maele

Montage

John O’Connor

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)