Songs of EarthMargreth Olin

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en groene bergwanden. Al heel zijn leven wandelt de nu 84-jarige vader van filmmaker Margreth Olin door de betoverende Noorse vallei Oldedalen. Een jaar lang neemt hij als wijze gids zijn dochter mee in deze liefdevolle ode verbondenheid met de natuur en met elkaar.

Regisseur Margreth Olin neemt je een heel jaar lang mee op de tochten van haar vader door een magnifiek landschap. Hij deelt verhalen die geworteld zijn in generaties. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van de grillige natuur. Olin heeft niet alleen oog voor het adembenemende panorama, maar ook voor de stilte en sereniteit die heersen te midden van deze ruige bergen en voor de tijdloze verhalen die de vallei doordringen.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Visueel Verbluffend Natuur

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Margreth Olin
Noorwegen
2023 90 min.
Noors gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Margreth Olin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)