Spaceship EarthMatt Wolf

In 1991 sloten acht mensen zich voor twee jaar op in Biosphere 2, een gigantische glazen koepel waarin het ecosysteem van de aarde was nagemaakt. Niets mocht erin, niets eruit. Dus al het voedsel, water, maar ook zuurstof diende ter plekke geproduceerd te worden. Net zoals dit zou gebeuren als de mens uiteindelijk andere planeten zou koloniseren. Een duik in één van de meest fascinerende experimenten ooit bedacht.

Een woestijn, een tropisch regenwoud, een savanne en een oceaan; Biosphere 2 had het allemaal. Het gigantische project was bedacht door de charismatische communeleider John P. Allen. Toen hij de rebelse miljardair Ed Bass ontmoette, kon de bijzondere droom werkelijkheid worden en werd een team van acht ‘bionauten’ samengesteld. Eén van hen was de Belg Mark Van Thillo, die uiteindelijk een belangrijke rol zou spelen in de bijzondere gebeurtenissen die zich afspeelden in de Biosphere. Regisseur Matt Wolf weet dit onvoorstelbare verhaal te vertellen met meeslepende behind-the-scenes beelden. Het wel en wee van de acht avonturiers onthult een fascinerende geschiedenis waarin blijkt dat een utopische droom moeilijk te rijmen valt met ‘big business’, maar ook dat volhardende dromers immense bergen kunnen verzetten.Wetenschap Klimaatsverandering Toekomstbeelden

Vertoond op editie(s) 2021
Screened at edition(s) 2021

Meet the expert

Onze DOCVILLE expert leidt één van deze voorstellingen uit. Wil je meer weten over dit onderwerp, bekijk de lees-, luister- en kijktips van onze expert.
>> Meet the expert Leven op Mars? - Pol Laanen

Info

REGIE Matt Wolf
VS
2020 113 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Brave new docs

credits
Regie

Matt Wolf

Cinematografie

Sam Wootton

Montage

David Teague

Muziek

Owen Pallett

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)