Stille Wildernis (UITVERKOCHT)Mathijs Vleugels

Wat gaat er door het hoofd van de ouders wiens kind al jaren vermist is? Regisseur Mathijs Vleugels brengt op een creatieve en poëtische manier de onzekerheid en het gemis in beeld, en neemt de kijker op sleeptouw wanneer een laatste poging van de politie misschien licht kan werpen op de verdwijningszaak van de jongen Tim die sinds 2003 spoorloos is.

In 2003 verandert het leven van Aimé en Yvonne voorgoed. Hun geadopteerde zoon Tim is spoorloos verdwenen in de Hongaarse wildernis. Zijn ouders stellen zich al jarenlang eindeloos veel vragen. Wat is er gebeurd? Waar is hij? De knagende onwetendheid creëert een leegte die zich blijft voeden door onzekerheid. Tijdens de finale poging van de politie om de zaak op te lossen, lijkt aan de onverdraagzame stilte in het leven van de ouders stilaan een einde te komen. Kan deze laatste poging van de politie nog licht werpen op deze donkere zaak?

Regisseur Mathijs Vleugels weet een intiem beeld te schetsen van de vermiste jongen door filmmateriaal van Tims kinderjaren te gebruiken en creëert hierdoor een intiem en nostalgisch gevoel dat het zware onderwerp verlicht. Het verhaal wordt versterkt door zwart-wit animatiebeelden die Tims emotionele wereld voorstellen. Vleugels –die ook docu-reeksen voor Canvas heeft gemaakt -geeft een sterke visuele vertaling van de zware gevoelens die al jarenlang de levens van Aimé en Yvonne beheersen.

 

Deze vertoning is uitverkochtComing of age Portret

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Mathijs Vleugels
België
60 min.
Nederlands gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Mathijs Vleugels

Producent

Peter Krüger

Productiehuis

Inti Films

Cinematografie

Erwin Van Der Stappen

Montage

Kwinten Gernay

Muziek

Mathijs Vleugels, Karel Verstreken

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)