Stop Making SenseJonathan Demme

1983. Een leeg podium. David Byrne, de enigmatische frontman van Talking Heads komt alleen op en begint aan een intense versie van Psycho Killer. Het begin van één van beste concertfilms ooit gemaakt. Regisseur Jonathan Demme, die later een Oscar won voor Silence of the Lambs, vond het perfecte evenwicht tussen een klassieke concertregistratie en meeslepende performance art. Naar aanleiding van Spike Lee’s nieuwe concertfilm rond David Byrne brengt Docville met plezier Stop Making Sense terug naar het grote scherm.

Stop Making Sense werd opgenomen tijdens de optredens van Talking Heads op 13, 14, 15 en 16 december 1983, op het hoogtepunt van hun roem. Regisseur Jonathan Demme herschreef de regels van de concertfilm met zijn inventieve montage van vier liveshows tot één overdonderende film. Net als de muziekgroep een perfecte balans vond tussen populariteit en eigenzinnigheid, maakte Jonathan Demme een perfecte combinatie van concertregistratie en performance art. Na het openingsnummer Psycho Killer, solo gebracht door David Byrne, komen er bij elk nummer bandleden bij en bouwt het concert zich steeds meer op tot een overweldigende ervaring. Bij Burning Down the House zorgt de begeesterende podiumprésence van Byrne, geruggesteund door de volledige groep, voor één van de meest ontzagwekkende concertmomenten ooit geregistreerd. Een niet te missen onderdompeling in het unieke universum van Talking Heads, zowel voor decennialange fans als voor jong bloed dat de eigenzinnige, licht hysterische, maar vooral razend goede nummers van Byrne en consoorten beter wil leren kennen.

Op woensdag 09.06 spelen American Utopia én Stop Making Sense meteen achter elkaar. Voor deze unieke double bill kan u een combo-ticketkopen aan gereduceerde prijs.

>> Koop combo ticket American Utopia en Stop Making SenseMuziek Visueel Verbluffend

Vertoond op editie(s) 2021
Screened at edition(s) 2021

Info

REGIE Jonathan Demme

1985 88 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Jonathan Demme

Script

Jonathan Demme, Talking Heads

Productiehuis

Gary Goetzman, Gary Kurfirst

Cinematografie

Jordan Cronenweth

Montage

Lisa Day

Muziek

David Byrne, Chris Frantz, Jerry Harrison, Talking Heads, Tina Weymouth

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)