Taming the GardenSalomé Jashi

Slotscène: Een gigantische eeuwenoude boom dobbert op een schip in het midden van de zee. De reus is onderweg van zijn oeroude standplaats aan de kust van Georgië naar het privé eiland van miljonair Bidzina Ivanishvili. In een megalomaan project worden de torenhoge bomen uitgegraven en getransporteerd naar zijn villa. De immense reuzen zijn de stille getuigen van een wereld waar met geld alles te koop is en niets onmogelijk blijkt.

De voormalige eerste minister van Georgië heeft een dure passie: hij wil immense eeuwenoude bomen in zijn privétuin. Om deze exclusieve droom te verwezenlijken koopt hij de prachtige oude reuzen aan de kust van Georgië op en laat ze via een complexe en peperdure procedure uitgraven. Sommige van die bomen zijn zo hoog als een gebouw van 15 verdiepingen. Andere, kleinere bomen en beplanting moeten wijken voor het complexe verhuisproces, elektriciteitskabels moeten verplaatst worden, nieuwe wegen aangelegd. De immense bomen worden op twee aaneensluitende vrachtwagens getransporteerd en nadien via een ferry over de Zwarte Zee naar de privétuin verscheept. De man achter dit megalomane project is Bidzina Ivanishvili, voormalig eerste minister en miljonair. Een symbool voor de gedachte dat je met genoeg geld alles en iedereen kan kopen. De film ging in première op het Sundance Filmfestival. 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie uit meer dan 1.000 inzendingen en wereldwijde festivalprospectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires. Films die je naar ongekende werelden brengen: van een voodoo-kerk in Congo over een tienerkamer in de States tot een boksring in Nederland of een bioscoop in Kabul. Hoe ongekend deze werelden ook zijn, ze zijn het toneel van  menselijke verhalen, meesterlijk gevat door de beste documentairemakers.

 Natuur Economie

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Salomé Jashi
Georgia
2021 86 min.
Georgisch gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Salomé Jashi

Cinematografie

Goga Devdariani, Salomé Jashi

Montage

Chris Wright

Muziek

Celia Stroom

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)