Tea with the DamesRoger Michell

Judi Dench, Eileen Atkins, Joan Plowright en Maggie Smith. Wie hen niet bij naam kent, kent zeker hun gezicht. De kranige actrices zijn ondertussen alle vier geridderd tot ‘Dame’ voor hun belangrijke bijdrage aan de theaterkunsten. De vier iconische koppen komen samen voor een geanimeerd theekransje vol herinneringen en sappige anekdotes.

Vier buitengewone actrices komen regelmatig samen bij een kopje thee: om bij te praten, herinneringen op te halen en smeuïge roddels te vertellen. Voor één keer laten ze een cameraploeg toe. Onder het toeziend oog van gerenommeerd regisseur Roger Michel ('Notting Hill') worden hun geanimeerde gesprekken gefilmd, aangevuld met een schat aan archiefmateriaal. De vier veteranen praten over hun leven als actrices, met kostelijke anekdotes en interessante verhalen. De dames zaten immers midden in de culturele revoluties die zich afspeelden in de creatieve wereld vanaf de jaren ’50, ’60 en ‘70. Hun persoonlijke geschiedenis is ook de geschiedenis van het culturele leven van de laatste decennia, waar ze letterlijk een gezicht aan geven. Een gezicht met ondertussen heel wat rimpels, maar met des te meer karakter.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Smakelijk Portret Mild komisch Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 31.03 wordt gevolgd door een Tea Tasting ism TnKo

Filminfo

REGIE Roger Michell
VK
2018 84 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Roger Michell

Productiehuis

Sundance Selects

Cinematografie

Eben Bolter

Montage

Mark Bell, Joanna Crickmay

Contactgegevens
Bekijk Contact info