TerraFormaKevin Brennan, Laurence Durkin

Wat als je van een kale rots in het midden van de oceaan een tropisch paradijs zou willen maken? In de 19de eeuw werd dit met Ascension island geprobeerd. Een eerste terraforming experiment dat niet afliep zoals gehoopt. 

Na een miljoen levenloze jaren, werd het afgelegen woestijneiland Ascension door middel van een proces van 'terraforming' omgevormd tot een tropisch paradijs. Van droge vlaktes naar glooiende heuvels, een biologische herrijzenis zo je wil. Wat kan dat unieke wetenschappelijke ontwerpproces nog betekenen voor het lot van onze planeet? Hoe ver kan die transformatie gaan? In een toekomst waarin terraforming landschappen steeds gewoner worden, kunnen door de mens ontworpen omgevingen het idee van 'natuur' voorgoed vervormen? 


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Ecologie Historische documentaire

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Kevin Brennan, Laurence Durkin
Ierland
2023 62 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Kevin Brennan, Laurence Durkin

Producent

Kevin Brennan, Laurence Durkin

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)