The AlpinistPeter Mortimer & Nick Rosen

Wat drijft een mens om bergtoppen te beklimmen op een hoogte waar elk klein foutje fataal kan zijn. De 23-jarige klimmer Marc-André Leclerc klimt liefst alleen, ver weg van de schijnwerpers. Toch willen twee filmmakers hem volgen in deze indrukwekkende en tegelijk intieme documentaire. Een duizelingwekkende cinematografische belevenis die een oprecht eerbetoon vormt aan de onvoorstelbare prestaties van een visionair klimmer en zijn brandende passie voor de bergen.

De ervaren klimmers en bekroonde filmmakers Peter Mortimer en Nick Rosen willen een documentaire maken over de enigmatische klimmer Marc-André Leclerc, maar dat blijkt niet de makkelijkste opgave. De ongrijpbare Canadese einzelgänger is publiciteitsschuw, heeft geen telefoon en praat niet graag over zijn visie op klimmen. Op afgelegen bergtoppen maakt de vrijgevochten Canadees in zijn eentje gewaagde beklimmingen. Hij gaat op avontuur zonder camera's en zonder touw. Fouten kan hij zich niet veroorloven. Het lukt de makers om contact te leggen en Marc-André te volgen op enkele gewaagde beklimmingen, al heeft Peter moeite om hem met de camera bij te benen. Deze indrukwekkende en tegelijk intieme documentaire volgt een visionaire klimmer die zijn eigen pad volgt, ondanks de mogelijke fatale gevolgen. De onvoorstelbare prestaties van de jonge klimmer, de spectaculaire beelden van het ruige berglandschap en de intieme interviews met de klimmer, zijn familie en vrienden maken van The Alpinist een onvergetelijke ode aan een onstuitbare passie voor de bergen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Natuur Sport Spannend Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Peter Mortimer & Nick Rosen
VS
2021 92 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Peter Mortimer & Nick Rosen

Cinematografie

Jonathan Griffith, Brett Lowell, Austin Siadak

Montage

Josh Lowell, Joshua Steele Minor, Peter Mortimer, Fernando Villena

Muziek

Jon Cooper

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)