The BrinkAlison Klayman

Volg in deze fly-on-the-wall documentaire Steve Bannon, de controversiële ex-adviseur van president Donald Trump. Geen ver-van-mijn-bed-show, want de impact van de voormalige hoofdstrateeg van het Witte Huis dringt door tot diep in Europa, ja zelfs tot België. Bannon predikt immers een populistische wereldrevolutie en probeert extreemrechtse partijen te mobiliseren en te verenigen voor de verkiezingen van het Europees parlement in 2019.

Toen Bannon in augustus 2017 zijn positie als hoofdstrateeg van president Trump verliet, was zijn spel nog niet uitgespeeld. Integendeel. Het feit dat hij niet langer deze belangrijke officiële functie uitoefende, gaf hem terug meer vrijheid. De man die als geen ander zichzelf kan promoten door controverse, richtte zijn blik voorbij de Amerikaanse grenzen, richting Europa. 'The Brink' volgt Bannon tijdens de tussentijdse verkiezingen in de VS van 2018 en werpt een licht op zijn inspanningen om Europese extreemrechtse partijen te mobiliseren. Hij beschouwt zichzelf als de leider van een wereldwijde populistische beweging en probeert extreemrechtse partijen van UKIP tot Vlaams Belang, te verenigen om zetels te winnen bij de Europese parlementsverkiezingen van mei 2019. Regisseur Alison Klayman ('Ai Weiwei: Never Sorry') biedt met 'The Brink' een ongeziene onderdompeling in de wereld van één van de meest bizarre invloedrijke personages van onze tijd.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken… Kortom: films die je stof tot nadenken geven en de geest verscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Politiek Media Sterke Verhalen USA

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De voorstelling van 28.03 zal worden uitgeleid door Jan Balliauw, die eerder een interview afnam van Steve Bannon en de man en zijn werk goed kent.

Filminfo

REGIE Alison Klayman
VS
2019 91 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Alison Klayman

Productiehuis

Marie Therese

Cinematografie

Alison Klayman

Montage

Brian Goetz, Marina Katz

Contactgegevens
Bekijk Contact info