The ContestantClair Titley

Een Japanse reality-star wordt meer dan een jaar naakt vastgehouden in een kamer met niets of niemand om zich heen. Hij kan kleren en eten verdienen met het invullen van tijdschriftwedstrijden.

Nog voor Big Brother of Temptation Island populair werd in onze regionen, werd er in 1998 de eerste reality-tvshow 'Denpa Shonen: A life in Prizes' uitgezonden in Japan. Het opzet: een man, letterlijk gestript van alles en iedereen, moet een jaar lang zijn vrijheid, voedsel en kledij afkopen aan de hand van tijdschriftwedstrijden. En dat alles terwijl er 15 miljoen kijkers zijn avonturen live konden volgen. Filmmaker Claire Titley blikt samen met het hoofdpersonage, Nasubi, en diens vrienden en familie terug op dat afschuwelijke jaar. Bovendien onderzoekt ze hoe de show een afdruk heeft nagelaten op de rest van Nasubi's verdere leven.  


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Media Mild komisch

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Clair Titley
Verenigd Koninkrijk
2023 90 min.
Japans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Clair Titley

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)