The FarthestEmer Reynolds

Zomer 1977. Voyager 1 en 2 worden gelanceerd in de ruimte. Onbemand, maar in het bezit van een gouden plaat met een boodschap voor buitenaards intelligent leven, zijn de ruimteschepen op weg naar de ‘deep space’. Om hun 40ste verjaardag te vieren brengt Emer Reynolds een visuele ode aan de missie en iedereen die er destijds bij betrokken was.

Elke Voyager is in het bezit van een boodschap voor eventueel intelligent leven waarmee de Voyager in contact zou kunnen komen: de fameuze gouden plaat met muziek en foto’s van de aarde en de mensheid. Sinds de Voyagers in 2013 uit het zonnestelsel zijn gevlogen, geraken ze steeds dieper in de ruimte. Deze missie is tot vandaag de dag ongeëvenaard.

De film brengt in beeld wat er op de gouden plaat staat en welke ideeën en wilskracht te pas kwamen om deze ruimteschepen te lanceren. Adembenemende beelden van de ruimte worden afgewisseld met interviews van mensen die op de bewuste gouden LP staan en wetenschappers die meewerkten aan het project. Is dit de grootste prestatie die de mensheid verwezenlijkt heeft?

 

 

Concentratieniveau
toegankelijk

 Wetenschap Ruimte Visueel Verbluffend

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Emer Reynolds
Ierland
2017 121 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceDocs

credits
Regie

Emer Reynolds

Producent

John Murray, Clare Stronge

Productiehuis

Crossing the Line Productions

Cinematografie

Kate McCullough

Montage

Tony Cranstoun

Muziek

Ray Harman

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)