The Grown-UpsMaite Alberdi

Anita, Rita, Ricardo en Andrés zijn ruim de 40 gepasseerd maar gaan nog steeds naar een school voor kinderen met het syndroom van Down. Ze zijn klaar om op eigen benen te staan maar hun omgeving weet niet wat gedaan met al die verlangens. Regisseur Maite Alberdi observeert de ‘jongvolwassenen’ in hun omgeving met veel empathie en mededogen en lardeert het verhaal van hun groeiende frustratie met de nodige komische, liefdevolle momenten.

Anita en Andres zijn verliefd en willen heel graag trouwen, zelfs een kindje krijgen. Maar net als Rita en Ricardo gaan nog steeds naar de speciale school, waar ze al heel hun leven voorbereid worden om ‘verantwoordelijk’ te zijn. Ze willen alleen wonen, een job doen waar ze zelf voor kiezen en trouwen met de man of vrouw waar ze zielsveel van houden. Maar tussen die droom en de werkelijkheid staan vele hindernissen. Ze hebben de leeftijd en maturiteit bereikt om te fantaseren over een toekomst, maar missen de financiële en emotionele bagage om die zelf te verwezenlijken.

De titel van de film verraadt enigszins de lichte toets waarmee dit geladen onderwerp wordt aangesneden. Regisseur Maite Alberdi observeert de ‘jongvolwassenen’ in hun omgeving met veel empathie en mededogen en lardeert het verhaal van hun groeiende frustratie met de nodige komische, liefdevolle momenten. Albredi is niet aan haar proefstuk toe, ze werd voor haar korte documentaire ‘I’m not from here’ vorig jaar nog genomineerd voor een European Film Award..Opvoeding Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Maite Alberdi
Chili, Nederland
80 min.
Spaans gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Maite Alberdi

Producent

Maite Alberdi, Denis Vaslin

Productiehuis

Micromundo Produciones, Volya Films

Cinematografie

Pablo Valdés

Montage

Menno Boerema, Juan Eduardo Murillo

Muziek

Miguel Miranda

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)