The Happy FilmStefan Sagmeister, Ben Nabors, Hillman Curtis

Iedereen is steeds op zoek naar geluk. Maar is het mogelijk om je eigen geluk te verbeteren? Gerenommeerd grafisch designer Stefan Sagmeister gaat de uitdaging aan en zal proberen gelukkig te worden door middel van een aantal experimenten, die vaak aangehaald worden in de populaire psychologie. Maken meditatie, therapie of medicatie mensen gelukkiger? The Happy Film doet dit in elk geval voor minstens anderhalf uur.

Stefan Sagmeister is op zich niet ongelukkig. Hij is een bekend en zeer succesvol grafisch designer, die met een aantal van de grootste artiesten ter wereld heeft mogen samenwerken. Toch denkt hij nog gelukkiger te kunnen zijn. Maar heeft hij dit zelf in de hand? Hij onderzoekt of het mogelijk is je eigen geluk te verbeteren door een drietal populaire, psychologische experimenten: therapie, meditatie of medicatie. Maar natuurlijk loopt niet altijd alles zoals gepland. Maar wat er ook gebeurt, Stefan Sagmeister deinst er niet voor terug om zeer open te spreken over belangrijke zaken in zijn leven.
 
Co-regisseur en onderwerp van de experimenten in The Happy Film, Stefan Sagmeister is een bekende grafisch designer die albumhoezen ontwierp voor beroemde artiesten als The Rolling Stones, Jay-Z en Talking Heads. Dat leverde hem onder meer twee Grammy Awards op. Ook op het grote scherm komt zijn talent aan bod, wat zorgt voor een visueel sterke en mooie documentaire. De experimenten en de soms pijnlijke eerlijkheid van Stefan Sagmeister leveren erg grappige situaties op en kunnen toch een inspiratie zijn.
 
De DOCVILLE² activiteit  Lezing over Geluk door Leo Bormans,  is geannuleerd.
 Psychologie Mild komisch Kunst

Vertoond op editie(s) 2017
Screened at edition(s) 2017

Info

REGIE Stefan Sagmeister, Ben Nabors, Hillman Curtis
VS
95 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Stefan Sagmeister, Ben Nabors, Hillman Curtis

Producent

Ben Nabors

Productiehuis

So So Productions

Cinematografie

Ben Wolf

Montage

Sam Citron, Akiko Iwakawa-Grieve

Muziek

Colin Huebert

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)