The Hidden Life of TreesJörg Adolph, Jan Haft

In het bos gebeurt er iets vreemd: de bomen praten met elkaar en zorgen voor elkaar. Niet enkel voor hun eigen nakomelingen, maar ook voor hun oude of zieke buren. Het lijkt het begin van een sprookje, maar het zijn de verbazingwekkende bevindingen van wetenschappers na decennialang onderzoek. Geïnspireerd door de gelijknamige bestseller neemt deze onweerstaanbare liefdesverklaring aan het bos je diep mee in een ongekende wereld vol onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. Een wandeling door het bos zal nooit meer hetzelfde zijn.

Jarenlang werkte Peter Wohlleben als bosbouwer, tot hij merkte dat er iets fundamenteel niet klopt met onze houding tegenover bomen. We zien ze enkel als leveranciers van dingen die we nodig hebben: zuurstof, brandhout of bouwmateriaal. Zijn boek Het verborgen leven van bomen verscheen in meer dan 40 landen en was voor veel mensen een ware eye-opener. In de film worden Wohllebens ervaringen uit het bos gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten en krijgen we een geheel nieuwe en opwindende kennismaking met een wereld die we dachten te kennen. Met Wohlleben als gids komen we o.a. in Zweden, waar de oudste boom op aarde staat, en in Canada waar bedrijven nieuwe manieren zoeken om met bebossing om te gaan. Want een omgehakt perceel gewoon herplanten met nieuwe bomen is niet de oplossing om het bos in al zijn rijkdom en complexiteit te behouden. Tijd om - net als Peter Wohlleben - even te luisteren naar wat de bomen zelf zeggen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Natuur Ecologie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 10.06 wordt gevolgd door een nagesprek met Bert De Somviele, directeur van BosPLUS

Filminfo

REGIE Jörg Adolph, Jan Haft
Duitsland
2020 101 min.
Engels, Duits, Koreaans, Pools gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Jörg Adolph, Jan Haft

Cinematografie

Daniel Schönauer

Montage

Anja Pohl

Muziek

Freya Arde

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)