The Hunt for Planet BNathaniel Kahn

Is er een alternatief voor de aarde wanneer deze door menselijk toedoen onleefbaar zou worden? Met de ontwikkeling van de James Webb Telescoop heeft de astronomie een fantastisch nieuw instrument om het heelal te bestuderen. Een bijzondere blik op de mogelijkheden van dit geweldige technologische instrument én op de mensen die het bedienen. Enkele vrouwelijke wetenschappers werken mee aan de zoektocht naar een nieuwe aarde, een zoektocht die onvermijdelijk ook een reflectie is op onze plaats in het universum en de manier waarop we met onze aarde omgaan.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Ruimte

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

"De vertoning van 26.03 wordt uitgeleid door prof. Bart Vandenbussche (Sterrenkunde, KU Leuven) die meer uitleg zal geven over Aarde 2.0 en hoe een Leuvens experiment in 2024 de ruimte ingaat. Daarna is iedereen welkom om, bij helder weer, zelf naar de ma

Info

REGIE Nathaniel Kahn
VS
2021 93 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Nathaniel Kahn

Producent

Nathaniel Kahn, Bonnie Hlinomaz

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)