The Lost SonsUrsula Macfarlane

Toen de 10-jarige Paul Fronczak stiekem op zoek ging naar de verstopte kerstcadeautjes, vond hij iets helemaal anders: krantenknipsels van zijn ouders waaruit blijkt dat hun zoontje net na geboorte ontvoerd was en twee jaar later als peuter teruggevonden. Ondertussen volwassen, gaat Paul op onderzoek om na te gaan of hij wel echt is wie hij denkt te zijn. Een verbazingwekkende real-life thriller.

1964, een ziekenhuis in Chicago. Kort na de geboorte van hun zoontje komt een verpleegster even langs bij Dora en Chester Fronczak en neemt baby Paul even mee voor een routine-onderzoekje. Een tijdje later blijkt baby Paul verdwenen en de vermeende verpleegster helemaal niet te werken in het ziekenhuis. Een nachtmerrie begint voor de prille ouders; een politieonderzoek en grootschalige zoekactie levert niets op. Tot twee jaar later een peuter achtergelaten wordt bij een winkel. Dora en Chester herkennen in het jongetje hun ontvoerde zoon en de FBI sluit-ondanks enkele twijfels- de zaak af als opgelost. Decennia later bieden DNA technieken nieuwe mogelijkheden en gaat Paul op onderzoek uit in deze verrassende real-life thriller die fundamentele vragen oproept over onze identiteit en waar we thuis horen. De productie van The Lost Sons is een samenwerking tussen RAW en CNN Films, die in het verleden reeds de bekroonde documentaire Three Identical Strangers maakten, waarin het verbazingwekkende verhaal werd verteld van een drieling die bij geboorte gescheiden werden en elkaar later teruggevonden. 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Reconstructing History

Een “reconstructie van de feiten”. Wat een standaardprocedure is bij heel wat gerechtsonderzoeken, vindt ook in de documentairewereld steeds meer ingang. Om een bijzonder verhaal na te vertellen, maken documentairemakers creatief gebruik van verschillende technieken: niet enkel archiefbeelden, maar ook animaties en reconstructies met acteurs tot deep fakes. Het brengt feiten uit het verleden létterlijk tot leven en leidt - toch bij de beste regisseurs - tot razend spannende documentaires die wegkijken als een ware thriller.Sterke Verhalen Misdaad USA

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Ursula Macfarlane
Verenigde Staten
2021 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Reconstructing History

credits
Regie

Ursula Macfarlane

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)