The MissionTania Anderson

Vier jonge Amerikaanse Mormonen reizen naar Finland om mensen te bekeren. Er lijkt geen groter contrast mogelijk dan tussen de jonge zendelingen en de Finnen, misschien wel het meest niet-religieuze, gereserveerde en sceptische volk van Europa. Dit intrigerende en soms komische portret werpt een onverwacht respectvolle blik op een groep jongeren uit een religieuze gemeenschap die al te vaak afgebeeld wordt als gesloten, vreemd en vol regels en taboes.

Jaarlijks reizen zo’n 60.000 jonge missionarissen van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen - beter bekend als Mormonen - ver van huis om hun geloof te verspreiden. Het wordt beschouwd als een privilege en een vrijwillig overgangsritueel. Tania Anderson biedt met haar filmdebuut een kijkje in de missie van vier Amerikaanse Mormonen. Met grote ogen en welmenende overtuiging verlaten de tieners het beschutte leven in hun gemeenschap. Na 9 weken in het trainingscentrum voor missionarissen komen ze aan in Finland. De Mormoonse jongeren zijn alles behalve ervaren professionals en hun onhandige interacties met afstandelijke Finnen leidt tot komische situaties. Bovendien krijgen ze te maken met heimwee, dagelijkse afwijzing, cultuurverschillen en taalbarrières. Maar hun onbreekbare vriendelijkheid maakt het gemakkelijk om mee te hopen op succes.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Internationale selectie

Na een strenge selectie nomineerde DOCVILLE tien gloednieuwe auteursdocumentaires die vertegenwoordigen waar het festival voor staat: uitstekend gemaakte documentaires die niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook oog hebben voor het visuele aspect en daarom een plek verdienen op het grote witte doek.  De beste film wordt bekroond met de Canvas Juryprijs én mag beginnen dromen van een Oscar, want de winnaar van deze competitie komt op de longlist van de Academy Awards.

 Religie USA Mild komisch

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 27.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Johan Detraux (ex-getuige van Jehova en auteur van Het verborgen gevaar), i.s.m. SKEPP.

Filminfo

REGIE Tania Anderson
Finland, Duitsland
2022 96 min.
Engels, Fins gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Tania Anderson

Script

Tania Anderson

Productiehuis

Danish Bear Productions

Cinematografie

Antti Savolainen

Montage

Suvi Solja

Muziek

Mikko Joensuu

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)