The Mole AgentMaite Alberdi

Op 83-jarige leeftijd vindt Sergio de job van zijn leven: hij wordt ingehuurd als privédetective om undercover te gaan in een bejaardentehuis. Zijn klant? Een bezorgde dochter die vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt in het home. Uitgerust met technische spionage-gadgets probeert de zachtaardige Sergio op inventieve wijze informatie te verzamelen achter de schermen. Dit hartverwarmende, droogkomische detectiveverhaal is een tedere en subtiele getuigenis van vriendschap en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Een bezorgde dochter die zich zorgen maakt over de verzorging die haar moeder krijgt in een bejaardentehuis schakelt een privé detective in. Die ziet maar één manier om achter de waarheid te komen: iemand moet undercover infiltreren in het tehuis. Hij plaatst een vacature en komt uit bij de vriendelijke Sergio die na de dood van zijn vrouw wel wat afleiding kan gebruiken. Maar Sergio is geen doorwinterde 007 en heeft moeite met de verslaggeving via hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Gelukkig kan hij goed luisteren en groeit hij steeds dichter naar verschillende bewoners van het bejaardentehuis. Zo wordt zijn spionage-opdracht ook een intieme, maar indringende getuigenis van liefde en eenzaamheid op hoge leeftijd. Een wondermooie documentaire die een onverwacht evenwicht heeft gevonden tussen absurdisme en tederheid.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Mild komisch Familie Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Maite Alberdi
Chili, Nederland, Spanje, Duitsland, VS
2020 84 min.
Spaans gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Maite Alberdi

Productiehuis

Maite Alberdi / Micromundo Producciones

Cinematografie

Pablo Valdés

Montage

Carolina Siraqyan

Muziek

Vincent van Warmerdam

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)