The Prophet and the Space AliensYoav Shamir

In december 1973 ontmoet Claude Vorilhon voor het eerst een UFO met ruimtewezens, die speciaal voor hem naar de aarde zijn gekomen. Hij krijgt immers de opdracht een belangrijke boodschap te verspreiden. Claude verandert zijn naam naar Raël en richt een nieuwe “atheïstische”, op wetenschap gebaseerde religie op. Een religie waar vrije liefde en totaal pacifisme centraal staan en hij de nieuwe messiah wordt.

Op 13 december 1973 kwam Claude Vorilhon voor het eerst in aanraking met buitenaards leven. Hij geloofde zijn oren niet toen de ruimtewezens hem openbaarden hoe de wereld in elkaar zit: de aliens - Elohim genaamd - kloonden zichzelf in laboratoria en zo ontstond de mensheid. Claude wilde zijn verhaal delen. Hij veranderde zijn naam naar Raël en begon een UFO-religie: het Raëlisme. Samen met zijn aanhangers predikt hij wereldvrede en omarming van nieuwe technologieën. Hij voert daarnaast strijd voor vrije beleving van liefde en gelooft heilig in de mogelijkheden van klonen en onsterfelijkheid. Maar ondanks zijn eigen overtuiging botst hij op veel scepsis. Een buitenaards verhaal over het ontstaan en ontwikkelen van een nieuwe religie.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Religie

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Extra info

De vertoning van 29.03 wordt uitgeleid door Olivier Faelens (Studie- en Adviesgroep sekten)

Filminfo

REGIE Yoav Shamir
Oostenrijk
2020 120 min.
Engels, Frans gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Yoav Shamir

Productiehuis

WILDart FILM e.U.

Cinematografie

Tanya Aizikovich

Montage

Neta Dvorkis, Roland Stöttinger

Muziek

Manfred Plessl

Contactgegevens
Bekijk Contact info