The Return: Life After ISISAlba Sotorra

The Return: Life After ISIS vertelt het verbijsterende verhaal van twee meisjes die hun land verlieten om zich aan te sluiten bij ISIS. Wanneer ze besluiten om terug te keren, worden ze door iedereen verstoten. Alba Sotorra schetst dit aangrijpende verhaal in een indrukwekkend portret dat je ongenadig een krop in de keel bezorgt.

Shamima Begum en Hoda Muthanan delen hun ervaringen als ex-ISIS aanhangers. Shamima vertrok op 15-jarige leeftijd met twee schoolgenoten uit het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse Hoda zou haar Twitter-volgers hebben aangespoord tot het steunen van de Islamitische Staat. Nu hebben ze beiden geen thuis meer. The Return: Life After ISIS brengt de situatie van de ontelbare ISIS bruiden en kinderen aan het licht die in Syrië gestrand zijn en nergens anders heen kunnen. Deze documentaire is genomineerd voor een Grand Jury Award door het SXSW Film Festival 2021.
 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken … Kortom: films die je stof tot nadenken geven en je kritische geest aanscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Religie Politiek Maatschappij

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 27.03 wordt gevolgd door Docville Plus: Deradicalisering: (hoe) werkt het?

Filminfo

REGIE Alba Sotorra

2021 90 min.
gesproken
Ondertiteling: Engels


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Alba Sotorra

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)