The Stones and Brian JonesNick Broomfield

Het was Brian Jones die in 1962 de Rolling Stones oprichtte. De wat verlegen, getalenteerde muzikant werd uiteindelijk uit de band gezet en stierf erg jong. DOCVILLE-habitué Nick Broomfield (Marianne & Leonard: Words of Love) brengt een omvattend portret van de verloren artiest die een onmiskenbare invloed had op de Stones. 

1962. Brian Jones sticht The Rolling Stones na zijn ontmoeting met Mick Jagger en Keith Richards in een Londense pub. Hij lijkt het drijvende muzikale charisma achter de band, en speelde ongetwijfeld een grote rol in hun doorbraak in 1965. Fast forward naar 1969: Jones' levenloze lichaam wordt teruggevonden in een zwembad, doodsoorzaak tot op vandaag onbekend. Nog geen maand eerder was hij officieel uit de band gezet. Wat was er in de tussentijd gebeurd? The Stones and Brian Jones is het profiel van een muzikale duizendpoot, verwikkeld in drank en drugs en problematische relaties. Nick Broomfield kiest voor een focus op Jones' verslavingen en turbulente verhoudingen en hoe die alsmaar erger werden, in combinatie met de band die in creatief opzicht steeds meer van hem afdreef, weg van zijn geliefde blues, richting rock 'n roll. Gebruikmakend van sprekend archiefmateriaal en interviews vertelt deze documentaire het verhaal van hoe Jones zowel 'zijn' band als zichzelf in zijn eigen charisma verliest.

 

LET OP: De vertoning van 22.03 is geannuleerd!


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Muziek Portret

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Nick Broomfield

2023 93 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Nick Broomfield

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)