The UFO Movie THEY Don't Want You to SeeBrian Dunning

42% van de Amerikanen geloven in het bestaan van aliens en UFOs. Vliegende schotels worden geregeld besproken in de media tot in het Amerikaanse parlement. Maar waarom geloven mensen eigenlijk in UFOs? En als ze niet bestaan, wat hebben al die getuigen dan écht gezien?

Er is een overvloed aan informatie over UFO's, maar wat is waar en wat niet? Mogelijke bezoeken uit de ruimte hebben geleid tot een enorme stroom van desinformatie, alternatieve feiten en complottheorieën. Hoe weet je of er iets van waar is? Wat vliegt er door ons luchtruim? Wat weten we en hoe weten we het? De wetenschap heeft niet alle antwoorden, maar wel de meeste. Wetenschappers uit verschillende vakgebieden beantwoorden allerlei vragen, maar vooral: krijgen wij bezoek?


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Mild komisch Kritisch denken

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

Deze vertoning maakt deel uit van de SKEPP-avond en wordt voorafgegaan door een Zoek-de-UFO lezing

Info

REGIE Brian Dunning
VS
2023 93 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Brian Dunning

Producent

Brian Engler, Antti-Veikko Rosti, Bill Wiseman

Cinematografie

Jay Novella

Montage

Dan Handley

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)