The WolfpackCrystal Moselle

Jarenlang worden zes broers, hun zus en hun moeder gegijzeld door hun tirannieke vader in een klein appartement in het hartje van New York. Hun enige contact met de buitenwereld is de televisie en een dvd-collectie. Om de tijd te doden kijken de broers films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid van de films die ze zien.

Ze schrijven scènes uit en spelen hun favoriete scènes na. Ze komen tot wonderbaarlijke ensceneringen uit Reservoir Dogs, The Nightmare Before Christmas en The Dark Knight in zelfgemaakte kostuums en decors. Wanneer hun vader op een dag de deur vergeet af sluiten, sluipt één van hen ongezien naar buiten. Voor de broers het begin van een nieuw tijdperk in hun leven. Regisseur Crystal Moselle leert de jongens kennen op straat wanneer ze als The Wolfpack gemaskerd en verkleed New York verkennen: zes schuchtere jongens met lang zwart haar, zonnebrillen en identieke kleding. Langzaam maar zeker leert ze de jongens beter kennen en ontrafelt ze het geheim achter hun vreemde opvoeding.

Een bizarre maar optimistische film over de kracht van de verbeelding die dit jaar tijdens het Sundance filmfestival werd bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire en sinds de succesvolle bioscooprelease in de VS veel gespreksstof binnen en buiten de media heeft opgeleverd.Sterke Verhalen Familie USA

Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Crystal Moselle
VS
89 min.
gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Festival favorieten

credits
Regie

Crystal Moselle

Producent

Izabella Tzenkova, Crystal Moselle, Alex Orlovsky

Cinematografie

Crystal Moselle

Montage

Enat Sidi

Muziek

Danny Bensi, Saunder Jurriaans, Aska Matsumiya

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)