Theater of ThoughtWerner Herzog

Legendarisch filmmaker Werner Herzog duikt in de mysteries van het (al dan niet artificiële) brein. Hebben we echt autonomie over onze gedachten? Leven we in een gezamenlijke fantasie? Is telepathie mogelijk? Kunnen vissen dromen? Trekken muizen hun realiteit in twijfel? Hoe kan Siri het verschil detecteren tussen 'knight' en 'night'? Een fascinerende kijk op de immense capaciteit van het brein, het potentieel van neurotechnologie en de ethische implicaties ervan. Op 80-jarige leeftijd breit Herzog zo een nieuw hoofdstuk aan zijn gevarieerd en eigenzinnig oeuvre met een fascinerende reis langsheen de onderzoeken, inzichten en voorspellingen van enkele van de meest invloedrijke wetenschappers en vernieuwers ter wereld.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Artificiële intelligentie Psychologie Filosofie

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning van 23.03 is deel van de ScienceVille Openingsavond. De film wordt gekaderd door Prof. Rudi DHooge (aculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, KU Leuven,hoofd van het Laboratorium voor Biologische Psychologie en lid van LBI)

Info

REGIE Werner Herzog
VS
2022 107 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

ScienceVille

credits
Regie

Werner Herzog

Producent

Werner Herzog, Ariel Leon Isacovitch

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)