This Changes EverythingTom Donahue

Hollywood is een perfecte microkosmos die onze maatschappij een spiegel kan voorhouden. En die spiegel is niet altijd flatterend. 'This Changes Everything' onthult hoe genderongelijkheid stevig ingebakken zit in de filmindustrie. Het is nog steeds een mannenwereld, waar vrouwen keihard moeten knokken om een plaats te krijgen. Nochtans was het ooit anders: in de periode van de stille film waren de meeste regisseurs vrouwen. Wat is er veranderd? En waarom? En wat is eraan te doen?

Een hele reeks prominente filmvrouwen – actrices, regisseurs, technici – komen in deze documentaire aan het woord en schetsen een ontnuchterend beeld van de genderongelijkheid in Hollywood. Meryl Streep, Natalie Portman, Gilian Anderson en vele andere vrouwen laten hun stem weerklinken. 'This Changes Everything' is kritisch, luid, maar ook praktisch en hoopvol. Zonder blinde vijandigheid. maar met gedreven doorzettingsvermogen weerlegt deze film elk argument voor de bestaande genderongelijkheid. 


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Weten & Geweten

Een opmerkelijke reeks films die een kritische blik op de maatschappij werpen, een actueel onderwerp aanhalen of een wetenschappelijk vraagstuk opentrekken… Kortom: films die je stof tot nadenken geven en de geest verscherpen. De winnaar van deze competitie krijgt van de DOCVILLE-jury de Weten & Geweten Prijs.Politiek Kunst Portret USA

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning van 02.04 wordt gevolgd door een nagesprek met Marie Vermeiren en Isabelle Boonen van Dames Draaien.

Filminfo

REGIE Tom Donahue
VS
2018 97 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Tom Donahue

Producent

Tom Donahue, Ilan Arboleda, Kerianne Flynn

Productiehuis

Westend Films

Cinematografie

Stefano Ferrari

Montage

Jasmin Way

Muziek

Leigh Roberts

Contactgegevens
Bekijk Contact info