Universiteit van Vlaanderen “Missen is wenselijk”

Wetenschappers en universiteiten laten het graag aan de wereld weten als ze een doorbraak hebben bereikt. Maar wat als een hypothese na jaren onderzoek niet blijkt te kloppen? Wat als een collega-wetenschapper die baanbrekende ontdekking twee maanden eerder deed?

Wat als een onderzoeker merkt dat de cijfers waarop zijn/haar resultaten gebaseerd zijn niet juist blijken? Falen en dwalen is de basis van wetenschappelijk onderzoek, en toch spreken wetenschappers zelden over hun mislukkingen. Universiteit van Vlaanderen en SciMingo brengen daar verandering in. Ze gaan voor één keer niet in gesprek over de successen van onderzoekers, maar over hun fouten en mislukkingen.

Gesprekken met o.a. Koen Fillet, Edith Van Dyck (musicoloog), Pieterjan Verhelst (zeebioloog), Geoffrey Dierckxsens (filosoof), Sylvia Wenmackers (wetenschapsfilosoof), Joris Vandendriessche (wetenschapshistoricus) en Ernst Koster (klinisch psycholoog).


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

ScienceVille

ScienceVille brengt voor het tweede jaar op rij recente wetenschappelijke documentaires die je écht gezien moet hebben. Daarnaast zijn er ook panelgesprekken, workshops, debatten, ScienceVille voor Kinderen, de prijs voor Beste Wetenschappelijke Documentaire én het bezoek van Nobelprijswinnaar prof. Kip Thorne. ScienceVille is terug, en hoe!Wetenschap Sterke Verhalen

Vertoningen
Koop je ticket

Info

Programmaonderdeel

Mislukking Gelukt | ScienceVille