VacancyAlexandra Kandy Longuet

Goedkope motels langs een drukke baan. Door de gegarandeerde anonimiteit en de lage kosten vormen ze een wereld op zich. In de States zijn ze zijn een soort transitgebied voor outsiders. Een plek waar de slachtoffers van de American Dream in terechtkomen, een thuishaven voor zielen op de dool. Sommigen durven nog dromen, andere leven van dag tot dag.

De neonreclame van een motel is niet enkel een baken in de donkere nacht. Het is voor heel wat mensen een baken in woelige, economische tijden. Een laatste houvast voor diegenen die alles hebben achtergelaten. Of alles verloren hebben. Niet in staat om huur of een voorschot te betalen, moeten ze hun toevlucht nemen tot motels waar ze dag per dag kunnen betalen. Aanvankelijk maar voor een tijdje, maar al snel wordt dit tijdelijke bestaan hun nieuwe manier van leven. Het toevluchtsoord wordt soms een val die hen niet meer loslaat. Op het randje van de marginaliteit, die voor elk van de bewoners op de loer ligt: want het verlies van herkenningspunten leidt als gauw tot het verlies van hun identiteit. Deze film wordt uitgeleid door de regisseur.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert de tien beste Belgische documentaires van het voorbije jaar, zowel Franstalige als Nederlandstalige producties. Films over grote Belgische persoonlijkheden of hedendaagse problematieken, maar ook films die over onze landsgrenzen heenkijken. De sterkste film mag zich de winnaar noemen vande Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. De meeste films worden uitgeleid door de regisseur.Visueel Verbluffend USA

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

De vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

Filminfo

REGIE Alexandra Kandy Longuet
België
2018 80 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Alexandra Kandy Longuet

Productiehuis

Eklektik Productions

Cinematografie

Caroline Guimbal

Montage

Agathe Hervieu

Muziek

Thomas Vaquié

Contactgegevens
Bekijk Contact info