VictoriaLiesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City moest zo groot worden als Los Angeles, maar ligt er onaf en verlaten bij. Het is een plek die past bij grootse dromen die maar niet lukken; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven, maar ter plekke stranden. Niet toevallig de plek waar Lashay te vinden is, een jongeman die de teleurstellende realiteit verzacht met een dosis speelse fictie.

Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere stonden al elk apart op DOCVILLE met eigen films. De drie werkten nu samen vanuit een gedeelde passie voor de bizarre, gestrande woestijnstad California City. Ze ontmoetten er verschillende personen, maar het was de zwarte jongeman Lashay die het perfecte symbool werd voor de stad die zichzelf nog moest uitvinden en probeert te ontsnappen aan de teleurstellende realiteit. Als jonge zwarte man probeert Lashay de beperkte sociaal-economische realiteit waar hij lijkt toe voorbestemd te ontglippen. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.

 

Let op: De vertoning zal doorgaan in Cinema ZED - Vesalius


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Nederlands gesproken of ondertiteld USA Coming of age

DOCVILLE is uitgesteld tot 23/9-1/10/2020. Meer info snel

Extra info

De vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de drie regisseurs.

Filminfo

REGIE Liesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere
België
2020 71 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Liesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere

Producent

Caviar Antwerp

Contactgegevens
Bekijk Contact info