VintersagaCarl Olsson

Zweedse melancholie op zijn best. Via 24 strofen serveert deze poëtische film een mozaïek van situaties en individuen, elk met hun eigen twijfels, herinneringen en dromen, die een beeld vormen van een land getekend door de bittere koude wind. De prachtige tableaux vivants van Carl Olsson doen denken aan die andere Zweedse topregisseur, Roy Andersson.

Een onderdompeling in een onmiskenbaar Scandinavische leefwereld via 24 tableaux vivants die uitblinken in een uitgepuurde esthetiek. Een verstilde, poëtische film die met een zachte glimlach kijkt naar de Scandinavische gemoedstoestand in de donkere maanden.


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Outside the dox

Elk jaar voorziet DOCVILLE een speciaal plekje voor documentaires die durven afwijken van de klassieke paden. Films die experimenteren met vorm of inhoud en op die manier het genre verbreden en verrijken. Zo is er dit jaar een associatieve hommage aan film, een interactieve onderzoeksdocumentaire, een bijzondere simulatie van een crisis en een poëtische onderdompeling in Scandinavische weemoed.Visueel Verbluffend Natuur Essay

Vertoningen
Koop je ticket

Info

REGIE Carl Olsson
Zweden
2023 82 min.
Zweeds, Pools gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Outside the dox

credits
Regie

Carl Olsson

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)