VR DOCS

Een onderdompeling in enkele unieke, afgesloten werelden en hun geluiden. Een veld voor oliewinning in Texas, de machinekamer van een immens cargoschip en een bijzondere echo-vrije testkamer. VR brengt je niet alleen visueel midden in een nieuwe omgeving, maar laat je ook auditief een heel eigen ervaring opdoen.

De tijd dat Virtual Reality (VR) enkel een nerdy gadget was, is ondertussen voorbij. Steeds meer documentairemakers gaan aan de slag met het medium en hebben hier ook een goede reden voor: virtual reality biedt immers een niet te evenaren ervaring die de kijker letterlijk in een nieuwe realiteit dropt. DOCVILLE maakte een strenge selectie van korte documentaires die de kijker niet alleen visueel, maar ook qua geluidservaring onderdompelt in een ongekende wereld.

 

Deze VR compilatie bestaat uit volgende films:

 

U koopt een ticket voor de compilatie van deze 4 flms die u met een VR bril bekijkt. U wordt verwacht 5 min voor het aangegeven uur aan het VRverzamelpunt in ZED-Vesalius. Een DOCVILLE medewerker begeleidt u in deze trip door de virtuele wereld
 Visueel Verbluffend Politiek Kunst

Vertoond op editie(s) 2019
Screened at edition(s) 2019

Info

Programmaonderdeel

Virtual Reality