Waargebeurd: Mysteries en AvonturenMartijn Blekendaal, Sanne Rovers

Niets zo spannend als een verhaal dat echt gebeurd is. DOCVILLE zocht en vond een selectie aan onopgeloste mysteries en waargebeurde avonturen. We kijken de wereld even door de ogen van twee vriendjes in Brussel ten tijde van de aanslag. Kim & Bob beleven ondertussen hun eigen avontuur: opgroeien naar pubers en toch goede vrienden (en zeker niets meer!) blijven, al zijn ze jongen en meisje.

Of wat dacht je van Bas Jan Ader die lang geleden in een piepklein zeilbootje de Atlantische oceaan wou oversteken. Na 9 maanden komt zijn bootje aan, maar zonder Bas. Einde verhaal? Verre van, want hij blijkt overal in de wereld op te duiken en als een door hem geschreven boek wordt teruggevonden waarin hij zijn verdwijning "voorspelt" wordt het mysterie alleen maar groter.

Volgende films maken deel uit van de compilatie :

  • Aatos en de wereld
    • Aatos en de wereld is een ingekorte versie op kindermaat van de documentaire Goden van Molenbeek. Gefilmd door de ogen van kinderen die zich op speelse toon langs de grote levensvragen wurmen. Een warmhartig portret van een vrolijke vriendschap.
  • De wereld van Kim & Bob
    • Kim en Bob zijn al sinds hun geboorte beste vrienden. Ze hebben allebei een rijke fantasie en spelen samen in de werelden die ze zelf creëren. Deze werelden worden door regisseur Sanne Rovers op prachtige wijze tot leven gebracht met animaties. Maar wat als ze ouder worden, lukt het hen dan nog om beste vrienden te blijven?
  • De man die over de horizon keek
    • Echt op avontuur gaan. Velen dromen ervan, maar weinigen durven het. Ruim 40 jaar geleden begon Bas Jan aan zijn grote avontuur: met een piepklein zeilbootje zou hij van Amerika naar Engeland varen. Maanden later werd zijn bootje op zee teruggevonden. Zonder Bas Jan. Filmmaker Martijn Blekendaal gaat op onderzoek.Sterke Verhalen Coming of age Andere culturen Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoond op editie(s) 2019
Screened at edition(s) 2019

Info

REGIE Martijn Blekendaal, Sanne Rovers
Nederland
2017 80 min.
Nederlands gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Young Docs

credits
Regie

Martijn Blekendaal, Sanne Rovers

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)