Wrinkles The ClownMichael Beach Nichols

“No one was hiring me when I was just a regular clown, I thought - maybe i’ll give it a little edge”. Als je kinderen écht stout zijn, dreig je niet met zwarte piet maar met Wrinkles the Clown. Slechts één telefoontje en je verjaardagsfeestje wordt een horrorfilm. Maar wie is Wrinkles in het echte leven? Michael Nichols gaat op onderzoek in zijn razendspannende en erg verrassende documentaire.

Nadat een video van Wrinkles the Clown viraal ging op Youtube, was een nieuwe legende geboren. Via stickers verspreidde Wrinkles zijn telefoonnummer in Philadelphia, maar al snel werd hij bekend in de hele VS. De angst zat er stevig in bij kinderen die over de clown vertelden als een modern horrorverhaal en video’s filmden waarin ze hem opbellen. Volwassenen vonden het een hilarisch idee of net totaal pedagogisch onverantwoord om kinderen zo te traumatiseren. Regisseur Michael Beach Nichols (Welcome to Leith) gaat op zoek naar de man achter deze hedendaagse boeman en naar zijn motieven achter dit - op z’n minst gezegd- speciale businessplan. Bij het onthullen van Wrinkles’ duistere verhaal is humor nooit echt veraf. In Nichols’ film vallen de maskers af, maar dan zet de filmmaker de documentaire op zijn kop met een schokkende onthulling die alles op losse schroeven zet…Mild komisch Opvoeding USA


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


Call Confessions
Arturo Aguilar Spanje 9 min.

Vlak bij een klein dorpje in Catalonië, doet een lokale jager een bizarre bekentenis aan de telefoon. Naarmate het geprek vordert wordt het duidelijk dat er iets gruwelijks is gebeurd.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2020
Screened at edition(s) 2020

Info

REGIE Michael Beach Nichols
VS
2019 75 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Michael Beach Nichols

Script

Michael Beach Nichols, Christopher K. Walker

Productiehuis

Crush Pictures, No Weather Productions, Topic Studios

Cinematografie

Michael Beach Nichols

Montage

Christopher K. Walker

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)