Young PlatoNeasa Ni Chianain, Declan McGrath

De Holy Cross Boys Primary School ligt in het hart van Ardoyne, een woonwijk in Belfast met een weinig frisse reputatie. Drugs, criminaliteit en meedogenloos sektarisch geweld uiten zich in het mes, het geweer en de benzinebom - zeker geen plek om kinderen op te voeden. Toch zijn de buitenissige schooldirecteur Kevin McArevey en zijn toegewijde, visionaire team ervan overtuigd dat ze het tij kunnen keren met… filosofie! Gewapend met de wijsheid van de oude meesters stellen de kinderen de vastgeroeste vooroordelen van hun ouders in vraag.

Deze inspirerende documentaire van de filmmakers van DOCVILLE laureaat School Life richt zich opnieuw op een uitzonderlijk onderwijsproject. Deze keer brengen ze de droom in beeld van de Elvis-gekke, buitenissige schooldirecteur Kevin McArevey en zijn toegewijde, visionaire team. Zij zijn vastbesloten zijn om het lot van de inwoners van Ardoyne, een woonwijk in Belfast geplaagd door drugs, criminaliteit en sektarisch geweld, te keren. Op de ​​Holy Cross Boys Primary School is een broeikas voor vooroordelen en opstootjes van geweld, die de vastberaden directeur tekeer gaat met… filosofie! Gewapend met de wijsheid van de oude meesters stuurt hij zijn leerlingen elke dag naar huis om de vooroordelen van hun buren en hun ouders in vraag te stellen. Een prachtig verhaal over hoop en vergeving.

 

Op zondag 27.03 wordt er naar aanleiding van de film de workshop filosoferen met kinderen georganiseerd. De ouders gaan naar de film, terwijl de kinderen (gratis) naar de workshop moeten. Eén kind per volwassen ticket van Young Plato. U dient hiervoor wel de tickets te bestellen via onderstaande link:

Workshop Filosoferen met Kinderen

 

In samenwerking met KU Leuven.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Focus op Filosofie

Geen enkel woord straalt een mooiere ambitie uit dan wijsbegeerte. Het begeren van wijsheid. Filosofie gaat de omvattende studie aan van wat de betekenis is van de meest universele aspecten van het bestaan en hoe het zit met de geldigheid van ons denken hierover. Dit zijn geen ver-van-mijn-bed onderwerpen voor stoffige professoren, maar vragen die een reële link hebben met ons dagelijkse leven, nu en in de toekomst. Laat het aan DOCVILLE om hierover bijzondere documentaires te vinden die je begeesterd achterlaten.Filosofie Opvoeding

Vertoningen
Koop je ticket

Extra info

De vertoning op 24.03 wordt gevolgd door een nagesprek met de regisseur.
Op 27.03 is er tegelijkertijd een kinderworkshop filosoferen met kinderen.

Filminfo

REGIE Neasa Ni Chianain, Declan McGrath
Ierland
2021 102 min.
Engels gesproken
Geen ondertiteling


Programmaonderdeel

Focus op Filosofie

credits
Regie

Neasa Ni Chianain, Declan McGrath

Producent

David Rane, Hanne Phlypo, Céline Nusse

Productiehuis

Soil Siu Films, Clin D'Oeil Films

Cinematografie

Neasa Ni Chianain

Montage

Philippe Ravoet

Muziek

David Poltrock

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)