ZappaAlex Witer

Het ultieme portret van muzikale grootheid Frank Zappa (1940-1993), opgebouwd uit een verbazingwekkende hoeveelheid ongezien archiefmateriaal. Een fascinerende inkijk in het privéleven en het werk van de enigmatische en maatschappijkritische rockster, die met zijn 60 albums en maatschappelijk engagement een unieke erfenis achterliet.

Regisseur Alex Winter stond in 2019 op DOCVILLE met de meeslepende onderzoeksdocumentaire The Panama Papers. Deze keer gooit hij het over een heel andere boeg met zijn fascinerend portret van de buitengewone artiest Frank Zappa. De weduwe van Zappa gaf Winter onbeperkte toegang tot ‘the vault’: een indrukwekkend archief vol beelden van optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes. Deze gigantische hoeveelheid beeldmateriaal kon gedigitaliseerd worden dankzij een succesvolle crowdfundingactie waaraan meer dan 10.000 Zappa-fans deelnamen. Deze ongeziene beelden vormen het hart van dit fascinerende portret, slechts af en toe onderbroken door hedendaagse bijdragen van Zappa’s weduwe Gail Zappa en artiesten/muzikanten als Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White e.a.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Spectrum

Een uiterst gevarieerde selectie films die de echte documentaireliefhebber niet mag missen. Films die furore maken in het internationale filmfestivalcircuit of net onbekende pareltjes die de programmator met plezier aan je voorstelt. Stuk voor stuk films die een toonbeeld zijn van waar DOCVILLE voor staat: sterke auteursfilms die het grote scherm verdienen.Muziek Portret Nederlands gesproken of ondertiteld

Vertoningen
Koop je ticket

Filminfo

REGIE Alex Witer
VS
2020 129 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Alex Witer

Producent

Alex Winter and Glen Zipper

Cinematografie

Anghel Decca

Montage

Mike J. Nichols

Muziek

John Frizzell

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)