(Zelf)censuur door sociale media

Wie controleert eigenlijk de miljoenen berichten, foto’s en filmpjes die dagelijks op sociale media worden geüpload? En is het een goede zaak dat we onze informatiekanalen laten controleren door een (Amerikaanse) multinational?

We kennen allemaal enkele bekende voorbeelden van overijverige Facebook-censuur. Een fototentoonstelling waar een blote borst te zien is, een (on)populaire mening die door veel gebruikers geflagd wordt of de historisch essentiële foto van het naakte napalm-meisje ... Ze worden verwijderd van de sociale media, meestal zonder enige uitleg en met nauwelijks mogelijkheid tot wederwoord. Maar wie controleert eigenlijk de miljoenen berichten, foto’s en filmpjes die dagelijks op sociale media worden geüpload? En is het een goede zaak dat we onze informatiekanalen laten controleren door een (Amerikaanse) multinational?
 
Gemodereerd door Jeroen Baert (computerwetenschapper en stand-upcomedian), met o.a. Nathalie Van Raemdonck (Centrum voor Cybersecurity), Tim Cools (politie, cel informatica), Mortiz Riesewieck (regisseur) en Fanny Hidvégi (Access Now).
 
Dit DOCVILLE+ gesprek is naar aanleiding van de film The CleanersInternet Media Maatschappij

Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS