DOCVILLE BREEKT RECORD MET MEER DAN 11.000 BEZOEKERS

 

De 20e verjaardagseditie van DOCVILLE is meteen ook de meest succesvolle in de geschiedenis van het festival. Grote publiekstrekkers waren onder meer de vertoning van The Faraway, Nearby, in aanwezigheid van regisseur Paula Froehle en Nobelprijswinnaar Kip Thorne, maar ook Rupture, Soundtrack to a Coup d'Etat en A New Kind of Wilderness deden het erg goed. Op donderdag 28 maart sloot het festival haar verjaardagsfeest af met de prijsuitreiking van vier awards.

 

SCIENCEVILLE LANCEERT TWEE KORTE DOCU'S

 
Samen met de Vrije Universiteit van Brussel werden er vorig jaar VUB-onderzoekers verbonden met filmmakers, op de eerste Science Pitch op DOCVILLE. De projecten kregen 40.000 euro om een korte docu te maken over wetenschappelijk onderzoek.
 
Met Testerep brengt regisseur Vincent Langouche het onderzoek van dr. Soetkin Vervust in beeld. Testerep verkent verleden en toekomst aan de hand van het gelijknamige verdwenen schiereiland, dat ooit tussen West- en Oostende lag.
 
Coral City duikt in de koraalriffen van de Indische oceaan. Charlotte De Cort en Camille Ghekiere werkten samen met prof. Marc Kochzius (VUB) en volgden onderzoeker Kushlani Dissanayake in haar passie voor het onderzoek naar de bedreigde koraalriffen bij Sri Lanka.
 
Dit jaar vond er opnieuw een Science Pitch en speeddate plaats voor onderzoekers en filmmakers, in de hoop weer twee projecten op poten te zetten, die wetenschappelijk onderzoek via korte docu's tot bij een groter publiek brengen. Deelnemende universiteiten zijn de Vrije Universiteit Brussel, de UGent en de Universiteit Antwerpen. 
 
 

OOK KINDEREN KIEZEN VOOR WETENSCHAP

 
ScienceVille voor Kinderen zorgde met haar wetenschapsshows, de live ingesproken Geheimen van de oermens en een resem wetenschappelijke workshops ook voor een aanzienlijk aandeel in de ticketverkoop. Het kinderluik van DOCVILLE bewees opnieuw haar succes aan de hand van een weekend met drie docu's op kindermaat, drie succesvolle shows, gesmaakte workshops én een pak gratis randanimatie

 


Programma DOCVILLE 2024


ScienceVille voor Kinderen 2024