Meet the DOCVILLE expert - Dokter Lieve Swinnen

De expert

Dokter Lieve Swinnen

Lieve Swinnen is als kinderpsychiater in Noord-Limburg werkzaam sinds 1991. Naast het werk in De Hoeksteen, praktijk kinderpsychiatrie te Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 tevens ook lector hier aan PXL. Schrijven is haar tweede grote passie, momenteel is een 9de boek in de maak. Haar meest recente boek, # Help! Mijn kind leeft online, handelt over de vraag hoe ouders moeten omgaan het met internetgebruik van hun kroost.


De documentaire

Sing Me a Song

Een boeddhistisch klooster in Bhutan heeft jarenlang internet, smartphones en zelfs elektriciteit kunnen weren, maar ook zij moeten mee met hun tijd. Voor de jonge monniken in opleiding gaat een wereld open en binnen de kortste keren is Peyangki absoluut verknocht aan zijn mobieltje. Ooit was het zijn levensdroom om lama te worden, maar de twijfel slaat toe door de verleiding van de moderniteit.

2.010 om 20:00 (Aula Vesalius) || 3.010 om 16:00 (Het Depot)

Meer weten over dit onderwerp?

Help! Mijn borsten staan online

Dokter Lieve Swinnen werkte mee aan de vier-delige en spraakmakende reeks, Help! Mijn Borsten staan online. Bekijk alle afleveringen nog via de site van Vier.