Meet the DOCVILLE expert - Pol Laanen

De expert

Pol Laanen

Pol studeerde af van de KU Leuven met twee master diploma’s in Biochemie & Biotechnologie en Space Studies. In z’n thesis “Terraforming Mars: The Role of Pioneer Organisms and the Possibility of a Biologically Driven Nitrogen Cycle” bracht hij beide vakgebieden samen in z’n studie naar de mogelijkheid van het terraformen en koloniseren van Mars. Op het moment doctoreert hij bij SCK CEN en UHasselt, waar hij onderzoek doet naar de mogelijke aanpassing en overleving van planten onder blootstelling van ioniserende straling.


De documentaire

Spaceship Earth

In 1991 sloten acht mensen zich voor twee jaar op in Biosphere 2, een gigantische glazen koepel waarin het ecosysteem van de aarde was nagemaakt. Niets mocht erin, niets eruit. Dus al het voedsel, water, maar ook zuurstof diende ter plekke geproduceerd te worden. Net zoals dit zou gebeuren als de mens uiteindelijk andere planeten zou koloniseren. Een duik in één van de meest fascinerende experimenten ooit bedacht.


Meer weten over dit onderwerp?

LEES: THESIS (Master of Science in Space Studies) - TERRAFORMING MARS
The Role of Pioneer Organisms and the Possibility of a Biologically Driven Nitrogen Cycle

 

Pol Laanen schreef zijn thesis om af te studeren als Master of Science in Space Studies over een mogelijke oplossing om Mars te terraformen om biologisch leven mogelijk te maken.

>> KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE THESIS

 


 

KIJK:  Mars Making the New Earth - Documentaire

 

In 2009 maakte National Geographic een documentaire over de mogelijkheden van mars een "nieuwe aarde" te maken. De 50-minuten durende aflevering staat volledig online