The NightSteffan Strandberg

De Noor Steffan Strandberg duikt in deze autobiografische film diep in zijn verleden, op zoek naar herinneringen aan zijn alcoholverslaafde moeder. Een intieme film- prachtig geïllustreerd met animatie en archiefbeelden – rond een bepaalde cruciale nacht in een schijnbaar idyllisch Noors dorpje.

De herinneringen waar Strandberg naar op zoek gaat draaien grotendeels rond een beslissende nacht tijdens zijn jeugd. Een nacht die het leven van hem en zijn broer voor altijd zal veranderen. Hoe dieper hij graaft in zijn herinneringen, hoe meer vragen er rijzen over de liefde van zijn moeder. Was die liefde er? En kon hij op zijn beurt  zijn moeder liefhebben? Strandberg ging in zijn vorige film Heaven Behind The House ook in op de dood van zijn moeder en heeft het deze keer verfijnd tot een visuele puzzel die zijn jeugd, in archiefbeelden en animatie, verbindt met wie hij nu is. De regisseur heeft reeds een aantal kortfilms en een mini-documentaire-reeks op zijn palmares staan. Hier brengt hij een ode aan een traject dat een leven lang kan duren: in het reine komen met het verleden.

 Geanimeerde docu Coming of age Familie


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


The Chaperone
Fraser Munden Canada 13 min.

Leerkracht, het blijft een onderschat knelpuntberoep. Zo ondervond ook Ralph Whims toen hij midden jaren ’70 in de kelder van een kleine kerk een feestje van zijn middelbare scholieren begeleidde. Een motorbende kwam immers op gewelddadige wijze de festiviteiten verstoren.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Steffan Strandberg
Noorwegen
2017 63 min.
Noors gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Internationale selectie

credits
Regie

Steffan Strandberg

Producent

Carsten Aanonsen

Productiehuis

Fasad, Indie Film, Walking the Dog

Cinematografie

Magnus Borge, Olav Strandberg, Lars Erlend Tubaas Øymo

Montage

Vårin Andersen, Erik Andersson, Dan Korneli

Muziek

Trond Bjerknes

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)