69 Minutes of 86 DaysEgil Håskjold Larsen

De 3-jarige Lean komt verkleumd en verward aan in Griekenland. Op een strand vol met brokstukken, reddingsvesten, verwarring en gegil baant Lean zich een weg op zoek naar een bekend gezicht. Het publiek kijkt 86 dagen mee door haar ogen, en deelt in haar angst en onzekerheid maar ook verwondering en plezier.

Dankzij de verrassende blik van de kleine Lean schept de film het perfecte kader om de maandenlange tocht op een unieke wijze te schetsen. Het samenleven met een massa andere vluchtelingen, de boottochten, autoritten, busritten, het wachten op eten, op een slaapplek, op vervoer, op duidelijkheid. De onwetendheid en vermoeidheid van de volwassenen staat in scherp contrast met het charismatische gezichtje van Lean. Het lijkt of alle verdriet en pijn haar lijkt te ontgaan, maar is dat wel zo? De stilistische keuzes die regisseur Egil Håskjold maakt, hebben een doorslaggevend effect op dit indrukwekkende reisverslag. Zonder commentaar of vragen ervaart de kijker hoeveel energie een vluchtelingentocht fysiek en mentaal vraagt van de volwassenen. Een film als geen andere, die reeds in de prijzen viel op prestigieuze festivals als Hot Docs, Nordic, Sheffield en het Kopenhagens festival CPX:DOX.Vluchtelingencrisis Portret Familie Nederlands gesproken of ondertiteld


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


Listen
Astrid Bussink Nederland 15 min.

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar die in vertrouwen willen praten. L I S T E N geeft een – gepast discrete – inkijk in de vragen en gesprekken waarmee kinderen zoal het initiatief opbellen.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Egil Håskjold Larsen
Noorwegen
2017 70 min.
Arabisch gesproken
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Programmaonderdeel

Spectrum

credits
Regie

Egil Håskjold Larsen

Producent

Tone Grottjord

Productiehuis

Sant & Usant

Cinematografie

Egil Håskjold Larsen

Montage

Egil Håskjold Larsen, Victor Kossakovsky

Muziek

Bugge Wesseltoft, Audun Sandvik, Alexander Dudarev

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)