The JudgeErika Cohn

Een Sharia rechtbank met een vrouwelijk rechter? Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk, maar toch bestaat ze: Kholoud Al-Faqih is de eerste vrouwelijk rechter die toetrad tot een Sharia rechtbank. Erika Cohn volgde haar tijdens haar eerste jaar als rechter en toont haar buitengewone standvastigheid, ondanks de tegenslagen én aanslagen aan haar adres.

De film legt haarfijn uit hoe de Sharia wet in zijn werk gaat en welke invloed dat heeft op het leven van vrouwen in Arabische landen. Door de moed van Kholoud krijgen vrouwen de kans om hun zaak te laten verdedigen door een vrouw, wat een heel verschil maakt als het aankomt op zaken over huiselijk geweld. Maar kan ze haar positie aanhouden als er een wisselen van wacht komt? Regisseur Erika Cohn gaf les en ondersteunde ngo’s in Israël en Palestina toen ze Kholoud voor het eerst ontmoette. Haar tweede langspeelfilm kwam tot stand door een ongeëvenaarde toegang tot de plaatselijke rechtbank. Deze kritische cinematografische inkijk in een ongekende wereld toont een verouderde Sharia die dringend nood heeft aan een frisse blik op het heden.Maatschappij Justitie


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


No Jail Time
Lance Oppenheim VS 9 min.

“Sentencing videos” zijn een opkomend fenomeen in de Amerikaanse juridische wereld. Strafpleiters contacteren onafhankelijke filmmakers – of nemen soms zelfs de camera in eigen handen – om empathische minidocumentaires over hun beklaagde cliënten te maken.

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2018
Screened at edition(s) 2018

Info

REGIE Erika Cohn
Palestinian Territories, VS
2017 82 min.
Arabisch en Engels gesproken
Ondertiteling: Engels

Programmaonderdeel

Weten & Geweten

credits
Regie

Erika Cohn

Producent

Erika Cohn

Productiehuis

Idle Wild Films

Cinematografie

Amber Fares

Montage

Sara Maamouri, Ken Schneider

Muziek

Omar Fadel, Jim LeBrecht

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)