Truth or ConsequencesSam Ostyn

Een bezwerend, poëtisch en innemend portret van een onooglijk klein stadje in de woestijn van New Mexico dat zijn naam veranderde voor een radioshow. Een verhaal over 15 minutes of fame, 64 jaar later maar ook over de ongrijpbare mystiek en charme van everyday American life.

Eind 1949 lanceerde de populaire Amerikaanse radioshow ‘Truth or Consequences’ een opmerkelijke oproep: de stad die zich hernoemde naar de populaire quiz, kreeg de eer om de tiende verjaardagsuitzending te organiseren. Een aantal steden stelden zich kandidaat, maar uiteindelijk ging de eer naar Hot Springs, New Mexico. Een plek die het meest aansloot bij de filosofie van het programma, namelijk ‘a real friendliness for people and a desire to help mankind’. Heel even was ‘Truth or Consequences’, de radioshow én het kleine stadje in de woestijn met dezelfde kersverse naam, nationaal nieuws. Ook lang nadat de mediastorm voorbij was, zakte de presentator van het programma ieder jaar af naar het kleine stadje, ondertussen in de volksmond ‘T or C’ gedoopt. Meer dan een halve eeuw later is het radioprogramma lang opgedoekt, maar wordt de naamsverandering wel nog ieder jaar herdacht tijdens de ‘Fiesta celebration’ met een parade, een rodeo, een Miss Fiesta verkiezing en andere Amerikaanse panache. De film schetst een bezwerend, poëtisch en innemend portret van het woestijnstadje ‘Truth or Consequences’ en legt gezapig een stukje van de ziel van Amerika bloot.USA Visueel Verbluffend Portret


Deze voorstelling wordt voorafgegaan door volgende korte documentaire


Who stole the Ruby Slippers?
Theodore James VS 20 min.

In 2005 werden de iconische rode schoentjes die Judy Garland droeg in ‘The Wizard of Oz’ gestolen. Wie zat achter de diefstal en waar zijn de schoenen - die ondertussen meer dan twee miljoen dollar waard zijn - gebleven?

(ga naar detailfiche kortfilm)
Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016

Info

REGIE Sam Ostyn
België
66 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands

Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Sam Ostyn

Producent

Sam Ostyn, Christophe Légère

Productiehuis

Helical Films

Cinematografie

Olivier Smets

Montage

Steven Vanhyfte

Muziek

Mountains

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)