Psychoanalyse - Totale onzin?

Is de psychoanalyse, ooit ontwikkeld door Sigmund Freud, ondertussen een voorbijgestreefde pseudowetenschap? Of is het nog steeds een valabele tool binnen de therapie?  Debat met Filip Buekens (Hoogleraar Filosofie, KU Leuven) en Jens De Vleminck (Psychoanalyticus, Belgische School voor Psychoanalyse). Het gesprek wordt in goede banen geleid door Marleen Finoulst (SKEPP).


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Psychologie Kritisch denken

Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS gaat door op zon 26.03 om 16:30 in Auditorium Vesalius
DOCVILLE PLUS bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille