Kernenergie : De redder van de klimaatcrisis?

Tot een paar jaar geleden wilden slechts weinigen zich publiekelijk uitspreken vóór kernenergie. Nu lijkt de situatie zo goed als omgekeerd. Waren we vroeger te alarmistisch, of zijn we nu te toegeeflijk?  Met: oa. Marco Visscher (auteur van Waarom we niet bang hoeven te zijn voor kernenergie) en prof. em. Aviel Verbruggen (Energie- en milieu-economie, Universiteit Antwerpen).


Deze vertoning maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Docville PLUS

De laatste jaren heeft DOCVILLE van omkadering haar handelsmerk gemaakt. Naast filmvertoningen met in- of uitleidingen, zijn er de DOCVILLE+ sessies: debatten en panelgesprekken rond actuele thema’s naar aanleiding van een film op het programma.
ScienceVille

Het spiksplinternieuwe onderdeel Scienceville is het slotstuk van een jarenlange evolutie binnen Docville waarbij de interesse van het brede publiek voor wetenschap gekoppeld wordt aan kwaliteitsvolle wetenschappelijke documentaires. Als een volwaardig festival-binnen-een-festival worden er niet alleen documentaires vertoond, maar zijn er tal van omkaderende activiteiten: lezingen en workshops voor publiek, kinderen, filmmakers en wetenschappers, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd. Docville heet je van harte welkom op Scienceville.
 Wetenschap Ecologie Economie Politiek Kritisch denken

Vertoningen
Deze DOCVILLE PLUS gaat door op zat 25.03 om 19:45 in Auditorium Vesalius
DOCVILLE PLUS bijwonen is gratis, indien volzet wordt er voorrang gegeven aan de bezoekers met een filmticket voor de bijbehorende vertoning.

Info

Programmaonderdeel

Docville PLUS | ScienceVille