Amateurs in SpaceMax Kestner
Hoe technisch is een ruimteschip? Twee Denen willen de eerste amateurs zijn die een mens de ruimte in sturen en weer terug. Vreemd genoeg lijkt het allemaal nog te lukken ook. Maar kan de menselijke intelligentie ook de menselijke kleinzerigheid en ego’s overwinnen? Filmmaker Kestner toont de menselijke kant van één van de meest complexe technische uitdagingen: een ruimteschip bouwen.
Amateurs in Space volgt de twee Denen Peter en Kristian in de verwezenlijking van hun jongensdroom. Zes jaar lang volgde filmmaker Max Kestner deze amateurs in hun project waar tot nu toe slechts 3 landen ter wereld in geslaagd zijn: een mens in de ruimte krijgen en weer terug. Volledige beginners zijn ze niet: Peter had al een volledig werkende onderzeeër in elkaar gestoken. Hoewel ze werken met doe-het-zelf-materialen en haardrogers, verloopt het complexe project verrassend welvarend.
Het verrassende – en confronterende- aan Amateurs in Space is dat misschien wel de menselijke kant, en niet de technische kant, de grootste struikelblok kan zijn in het slagen van een heerlijk project als dat van de Deense ruimteschipbouwers. Het wordt duidelijk waarom dergelijke ingewikkelde projecten uitgevoerd worden door grote teams met concrete planningen en streng leiderschap. Want naast de geweldige creativiteit en vernuftigheid, geeft zo’n project ook alle ruimte aan een onderlinge ego-strijd. Of hoe het contrast tussen menselijke intelligentie en menselijke kleinzerigheid een ultieme jongensdroom in gevaar kan brengen.
Mild komisch
Ruimte
Psychologie
Vertoond op editie(s) 2016
Screened at edition(s) 2016
Info
REGIE Max Kestner
Denemarken
79 min.
Deens, Engels gesproken
Ondertiteling: Engels
Programmaonderdeel
Festival favorieten
credits
Regie
Max Kestner
Producent
Sigrid Jonsson Dyekjær
Productiehuis
Danish Documentary Production
Cinematografie
Max Kestner, Claus Mejling, Pol Mejer, Kim Høgh Mikkelsen
Montage
Jacob Thuesen
Muziek
Paul Leonard-Morgan
Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)
(beschikbaar vanaf 20.03)