VictoriaLiesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City moest zo groot worden als Los Angeles, maar ligt er onaf en verlaten bij. Het is een plek die mislukking uitademt. Een plek waar grootse dromen uiteen gespat zijn en waar mensen gestrand zijn, op zoek naar een nieuw en beter leven. Victoria werd op het Filmfestival van Berlijn bekroond met de prijs voor de meest innovatieve en inspirerende film in het Forum-programma.

Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere stonden al elk apart op DOCVILLE met eigen films. De drie werkten nu samen vanuit een gedeelde passie voor de bizarre, gestrande woestijnstad California City. Ze ontmoetten er verschillende personen, maar het was de zwarte jongeman Lashay die het perfecte symbool werd voor de stad die zichzelf nog moest uitvinden en probeert te ontsnappen aan de teleurstellende realiteit. Als jonge zwarte man probeert Lashay de beperkte sociaal-economische realiteit waar hij lijkt toe voorbestemd te ontglippen. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.


Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel...

Nationale selectie

DOCVILLE presenteert tien ijzersterke Belgische documentaires. Films die onbekend terrein in eigen land verkennen, zoals de oudste kunstgalerij van België of een jeugdgevangenis, maar ook films die over de landsgrenzen heen kijken. Films gemaakt door zowel ervaren rotten in het vak als door jonge, nieuwe talenten. De sterkste productie mag zich de winnaar noemen van de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. 

 Nederlands gesproken of ondertiteld USA Coming of age

Vertoningen
Koop tickets

Extra info

Deze vertoning wordt gevolgd door een nagesprek met de drie regisseurs

Filminfo

REGIE Liesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere
België
2020 71 min.
Engels gesproken
Ondertiteling: Nederlands


Programmaonderdeel

Nationale selectie

credits
Regie

Liesbeth De Ceulaer, Sofie Benoot, Isabelle Tollenaere

Producent

Caviar Antwerp - Liese Lettany

Contactgegevens
Bekijk Contact info
(en screener)