Meet the DOCVILLE expert - Prof. dr. Ilse Noens (KU Leuven)

De expert

Prof. dr. Ilse Noens (KU Leuven)

Ilse Noens is hoogleraar orthopedagogiek en coördinator van Leuven Autism Research (LAuRes), een interdisciplinair samenwerkingsverband dat onderzoekers binnen de KU Leuven met elkaar verbindt.


De documentaire

The Reason I Jump

De 13-jarige Japanse Naoki zegt geen woord. Hij heeft een bijzondere vorm van autisme waardoor hij niet in staat is te praten. Toch vindt hij een manier om te communiceren. Gebaseerd op zijn boek, neemt deze verrassende documentaire je mee op een fascinerende reis waarbij Naoki en vijf lotgenoten ontdekken wat autisme voor hen betekent.

26.09 om 17:30 (ZED-Vesalius) || 29.09 om 20:15 (Aula Vesalius) || 30.09 om 18:00 (ZED-Vesalius)

Meer weten over dit onderwerp?

8 clichés over autisme ontkracht

 

“Jij kan geen autisme hebben, want je bent kei sociaal!”, “Iedereen heeft tegenwoordig toch wel iets, he.” Mensen met autisme worden regelmatig geconfronteerd met deze en andere vooroordelen. Illustratrice en geekredactrice Stephanie Dehennin en Elise Cordaro, schrijfster van het boek ‘Anders gaat ook’, ontkrachten 8 clichés over hun diagnose. “Dat woord label? Wij zijn geen confituurpotten, he!” Video: Sarah Van Looy

(c) CharlieMag

 

 

 

 

Kenmerken autisme

Een autismespectrumstoornis is een ontwikkelingsstoornis. Dat wil echter niet zeggen dat kinderen of volwassenen met autisme zich niet ontwikkelen. Het is aangetoond dat ze tal van dingen kunnen leren. De uitingen van de stoornis kan in de loop van de ontwikkeling van de persoon veranderen, zowel qua aard als qua intensiteit en dat ook op volwassen leeftijd.

kenmerken van autisme triade

 

Overzicht kenmerken autisme