Meet the DOCVILLE expert - Prof. Dr. Seppe vanden Broucke

De expert

Prof. Dr. Seppe vanden Broucke

Seppe vanden Broucke doctoreerde aan de KU Leuven in de toegepaste economie in 2014. Seppe werkt momenteel als assistent professor in het departement Business Informatics aan de UGent en als lector aan de KU Leuven. Seppe's onderzoek concentreert zich op business data science en analyse, machine learning, process management en process mining. Zijn werk is internationaal gepubliceerd, en hij assisteert organisaties om meer AI-georiënteerd te worden.


De documentaire

iHuman

Een van de grootste hedendaagse uitdagingen is hoe we als samenleving omgaan met artificiële intelligentie. Wie controleert de technologie en wie stelt de grenzen? Privacy dreigt te vervellen en Big Brother doemscenario’s tekenen zich af in een heel onzekere toekomst. Wie controleert deze technologie? Wat voor soort maatschappij willen we hiermee creëren? Een onrustwekkende technologische thriller over de verstrekkende mogelijkheden van artificiële intelligentie.

27.09 om 15:00 (Aula Vesalius) || 2.010 om 16:00 (Het Depot)

Meer weten over dit onderwerp?

Humans Need not Apply

Korte documentaire (15') die destijds veel in gang heeft gezet, "Humans Need not Apply".  Dat was wat doem-denkerig en van 2014 – ondertussen al wat gewijzigd en misschien niet zo erg als we dachten.

 

 

Robot lost (echte) Rubiks cubus op

via AI uiteraard

 

 


Voorstelling onderzoeksresultaten: Bekijk mensen doorheen muren

 


Voorstelling onderzoeksresultaten: AI kopieert je stem na 5 seconden

 


Test zelf de AI van Google

Begin te tekenen, de AI engine van Google probeert -tegen de tijd- te raden wat je tekent

Quickdraw